sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

SU 6.6.2021 K-PALLON LEIJONAT KOKKOLASSA KPV:N VIERAINA. SARJAPELIT #1 JA #2

 

Vasemmalta: Lucas Mikkola (mv), Mikael Mikkola (vastuuvalmentaja), Eemi Joki-Erkkilä, Niklas Mikkola, Tomi Tirri (valmentaja), Joakim Bäckman, Teo Tirri, Hertta Saari, Joonas Vilu, Kasper Tikkanen ja Elmeri Ojala. 

K-pallon peleissä ei Kokkolassa saanut olla yleisöä, joten PartaVegen Kalajokinen fani teki parhaansa kuvatakseen pelejä. No ihan putkeen ei sitten kuvaus mennyt, esimerkiksi tuli unohdettua kääntää välillä kameraa ja selostuskin seikkaili välillä yleisössä mutta tästä parannetaan. Alempana linkkejä, mitä kalustolla saatiin pelastettua. Varsinaisen aiheen osalta peleissä oli ainakin kaksi ensikertalaista, Niklas Mikkola ja Hertta Saari. Niklas pelasi itsensä välillä rohkeasti tilanteisiin mukaan ja muutenkin esiintyi pirteästi joukkueen nuorimpana. Hyvä Niklas, tästä on hyvä jatkaa. Herttan ensimmäinen peli osoitti, että Herttalta löytyy paineensietokykyä ja ainakin videota kuvanneen mieliin on jäänyt erinomainen syöttö joukkuekaverille maalinedustalla, joka oli huippuluokkaa. Kyky nähdä ensimmäisessä pelissä vapaita pelaajia ja saada pallo toimitettua heille antaa uskoa tulevasta. Upeaa Hertta, hieno debyytti!

 

Valmennus pelasi moitteettomasti! Mikael "Pep Guardiola" Mikkola, Tomi "Spurs" Tirri ja valmentajia tukenut joukkueenjohtaja Jussi "nopeajalka" Joki-Erkkilä saivat pelinohjaajatuomarilta kehuja hyvän hengen luomisessa ja uudenlaisen valmentajasukupolven esiintymisestä. Positiivisuus kunniaan ja annetaan pelaajille tilaa nähdä ja tehdä omia ratkaisujaan. 

 

Pelillisesti tänään pystyttiin välillä pelaamaan erittäin tasaväkisesti näitä pääosin vuotta vanhempien joukkueita vastaan. Esimerkiksi KPV vihreää vastaan pelattu toinen erä meni tuloksellisesti tasan 2-2. Tuomari jakoi ensimmäisen pelin jälkeen Fair Play -palkinnon upeita torjuntoja tehneelle Lucas Mikkolalle ja kävi väliajalla kertomassa, että on harvinaista tuon ikäisille, että pystyy yhdellä kädellä torjumaan vaikean vedon. Ensimmäinen ottelu päättyi KPV vihreän lukemiin 8-2 mutta jos heillä ei olisi ollut pelaajia numerot 10 ja 13 niin peli olisi ollut K-Pallolle 0-2. Ensimmäisen pelin Fair Play -palkinnolla KPV:n puolelta palkittiin numero 60, joka osoitti hyvää urheiluhenkeä ja vastustajien kunnioittamista. K-Pallon tämän kauden ensimmäisistä maaleista vastasi #40 Elmeri Ojala. 

 

Erityishuomion ansaitsee K-Pallon yhteispeli. Parhaimmillaan videokuvaajaa ja katsomoa lämmitti nähdä pelaajien upeita syöttöjä toisilleen. Vaikka vastustaja tekikin enemmän maaleja (tällä kertaa) niin pelistä oli poimittavissa mahtavia suorituksia, useita upeita harhautuksia, pallon pois ottoja, maalivahdin torjuntoja, jopa anteeksipyyntöjä, kun vastustaja loukkasi tilanteessa rikkojana itseään. Jalkapallon mahdollisuudet lajina näiden pelaajien osalta ovat nousussa. 

 

Toinen peli KPV valkoista vastaan päättyi pelillisesti 4-1 tilanteeseen mutta olisi voinut päättyä yhtä hyvin K-Pallon voittoon. Jostakin kuulunut ja pian pois opittava lausahdus, että KPV:n voitto olisi ollut jo ennen peliä tiedossa ei toivottavasti jatkossa tule kuulumaan pelaajien suusta, sillä mitään takeita kenenkään ylivoimaisuudesta ei ole olemassa ja näissäkin peleissä oli tilanteita kummallakin joukkueella. Toisessa pelissä K-Pallon maalista vastasi Elmeri Ojala mutta myös muilla pelaajilla oli omat hyvät paikkansa, maalivahdin vetäessä kuitenkin näissä pidemmän korren. Videoilta, jotka toivottavasti piakkoin latautuvat YouTubeen on nähtävissä näitä kauden ensimmäisen pelin hyviä suorituksia. 

 

Erityiskiitos tuomarina ja pelinohjaajana toimineelle Juha Rahkolinille, joka osaamisellaan ja esimerkillään opasti näitä nuoria pallotaiturinalkuja pelin saloihin. Esimerkilliset ohjaajat, valmentajat sekä kannustavat vanhemmat luovat urheiluun hienoja arvoja, joista näiden muksujen on hyvä ammentaa elämänmittaisia oppeja. Negatiivisuus ja huutaminen eivät onneksi enää kuulu kovinkaan monen joukkueen kulttuuriin vaan sellaisen ovat korvanneet vastustajien kunnioittaminen, kohteliaisuudet, kannustamiset ja yleinen positiivisuus. Vaikka vastassa olisi ylivoimaiselta vaikuttava tai sellaisena pidetty joukkue niin näillä Leijonilla on aina hyvä henki päällä ja se mahdollistaa itseluottamuksen kasvun yhteydessä mahdollisuuden voittoihin ihan sama ketä vastaan. 


Ensimmäinen sarjapeli

KPV vihreä - K-Pallo 1. erä

https://youtu.be/rb4RBGn587g


KPV vihreä - K-Pallo 1.erä loppuosa

https://youtu.be/izCIdbfn8dU


KPV vihreä - K-Pallo 2. erä alku

https://youtu.be/S-pevReiWKA


KPV vihreä - K-Pallo 2. erä loppu

https://youtu.be/8VFPdr7ijOA



Toinen sarjapeli

KPV valkoinen - K-Pallo 1. erä alku

https://youtu.be/XYvV-2o0NVs


KPV valkoinen - K-Pallo 1. erä jatko

https://youtu.be/oD0JKiMk8eM


KPV valkoinen - K-Pallo 1. erä loppu

https://youtu.be/Qw9VlQC62Iw


KPV valkoinen - K-Pallo 2. erä alku

https://youtu.be/fNn-V_tfbug


KPV valkoinen - K-Pallo 2. erä loppu

https://youtu.be/ggm7R0WSPmU


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6.12.2022 S-Market Kalajoki (KPO) Ice-Skating -Luistelutapahtuma Kalajoen jäähallissa

S-Market Kalajoki Matti Ylitalo Apsi Apinan kanssa yhteiskuvassa. (Kuva: Oskari Tuura) Ollaan iso toimija Kalajoella ja halutaan antaa tälle...