torstai 10. kesäkuuta 2021

TO 10.6.2021 LEIJONIEN ENSIMMÄISET KOTIPELIT IK MYRAN VIERAILULLA KUMMALAN NURMELLA, SARJAPELI #3

Aurinko helli pelaajia ja katsojia Kalajoen Kummalan kentällä. Kenttää on vuosien mittaan myllänneet sadat juniorit ja onpa kunnallisvaalien alla heitetty lupauksia ilmoille, että Kalajoelle saataisiin joskus oikea tekonurmikin. Sitä nurmea odotellessa nautittiin torstain lämmöissä IK Myranin pallotaitureiden vierailusta. IK Myran viettää seurana tänä vuonna 100-vuotisjuhlia ja mikäs se on juhliessa kun junioreita riittää ja ne osaavat vielä pelata näyttävää jalkapalloa. 

Yhtään eivät hävenneet meidän omat K-Pallon pelaajat, joissa tänään ensin pelatussa harjoitusottelussa oli useita ensikertalaisia. Oli jälleen mahtavaa nähdä miten nämä tulevaisuuden pelitoivot tekivät rohkeita ratkaisuja ja kokeilivat omia siipiään tässä hienossa lajissa nimeltä jalkapallo. Tuomariksi oli kentän kuumuuteen lupautunut, itsekin mittavan jalkapallouran tehnyt Christophe Montulet. 

Ketäs meitä olikaan tänään ensikertalaisia. Ensiksi tulee mieleen Aleksi Sillanpää, joka pelasi kuin olisi ennenkin potkinut palloa, rohkeasti otti osaa kamppailuihin ja taisi muutaman kerran riistää pallonkin vastustajalta sekä mielestäni antoi joitakin syöttöjä. Eemeli Kurikkala oli toinen ensikertalainen auringon oransseissa ja Eemelin kuulumisia saadaan kuulla myös videolla. Hienosti pelasi Eemeli ja mielestäni oikeassa pelissä Eemeliltä löytyi oikeanlaista pelirohkeutta ja aktiivisuutta, hienoa Eemeli. Elsi Joki-Erkkilä oli myös debytanttina tänään. Elsi pelasi teräviä syöttöjä ja puolusti erinomaisesti. Erityisesti mieleen jäi avausottelun ratkaiseva käänne kun Elsi katkaisi IK Myranin hyökkäyksen ja syötti seuraavaksi esiteltävälle Luca Yli-Torvelle. No mitä teki Luca? Luca syötti aivan huikean avaussyötön Lucas Mikkolalle, joka pääsi Lucan loistosyötöstä läpi puolustuksen ja teki harjoitusottelun K-Pallon ainokaisen mutta sitäkin upeamman maalin. Ensikertalaisista Topi Ketola pelasi kuin olisi ennenkin ollut mukana jalkapallopeleissä. Topin otteista näkyi taistelutahto ja aktiivisuus. Leevi Siiroselle taisi ottelu myös olla ensimmäinen mutta otteista sitä ei huomannut. Leevi oli tilanteissa mukana kuin pidempäänkin harjoitelleet. Leevistäkin kehkeytyy pelimies. 

*Lisäys ensikertalaisiin yhden pallotaiturin osalta Misael Santapakka. Misaelille peli oli myös ensimmäinen. Eipä kyllä videota kuvanneelle tullut mieleenkään, että voisi pelata noin upeasti ensimmäisessä pelissä. Misael näytti jo ensimmäisessä vaihdossa kuinka hän osaa harjoituksissa nähtyjen hyvien puolustusotteiden lisäksi hyökätä ja jallitti IK Myranin pelaajat muistaakseni melkein läpiajoon saakka. Huikeaa Misael! 

Ensimmäinen ottelu pelattiin niin sanottuna harjoitusotteluna, jossa maalissa torjuili Teo Tirri. Teo otti muutaman huikean pelastuksen vaikka IK Myranin kärkipelaajat pääsivät useisiin läpiajoihin ja tykittivät melkoisia pommeja maalia kohti. Täytyy muistaa, että kyseessä olevat pelaajat ovat pääosin meidän leijonia vuoden vanhempia, joten kyllä meilläkin poweria löytyy reisistä kun ikää karttuu. Maaleilla ei ensimmäisessä pelissä juhlittu kotijoukkueen toimesta kuin kerran mutta yritystä ei puuttunut. Pelaajat löysivät ja oppivat keinoja harhautella IK Myranin kokeneita pallotaitureita ja oppivat myös ottamaan tyhjää laukausitilaa näiltä pois sekä osasivat juonia muutaman karvat ylös nostattavan hienon kuvion, joista ensimmäinen jo mainittiin. 

Toinen ottelu olikin sitten sarjaottelu #3. Tässä pelissä pelattiin Teo Tirrin torjuessa kuten ensimmäisessäkin. Peli sujui aika pitkälti aluksi IK Myranin tehdessä upeita pelin levityksiä ja syöttelyavauksia sekä muutamia huipputason yksilösuorituksia. Leijonat pääsivät kuitenkin juonesta kiinni ja ottivat oppia vierailijan esimerkeistä. Iho meni kananlihalle kun pelaajat päättivät vaihtoaitiosta lähtiessään käydä tekemässä maaleja ja niin he tekivätkin Elmeri laukoi kaksi maalia ja alkoi onnistua harhautuksissaan erinomaisesti. Ehkä yhden pilkun olisi hyvin tuomarina toiminut Cristophe voinut antaa sillä IK Myranin huippukärki turhautui Elmerin ohittaessa häntä useampaan kertaan ja kaatoi Elmerin nurin päätyrajan kohdalla. Olisipa ollut kiva nähdä ensimmäinen rangaistuslaukaus tai vapaapotku boksista. Erään aloituksen kohdalla näytti kuin Joakim Bäckman ja Eemi Joki-Erkkilä olisivat vaihtaneet pari sanaa ja sitten tapahtui. Aivan uskomattoman hieno kuvio, jossa Jokke vapautti pienen syöttökuvion jälkeen pallon vastustajan pelaajien linjan taakse, jonne juuri Teemu Pukkimaisella tavalla nousi Eemi nopeutensa ja yllättävyyden turvin. Pelin huikein kuvio ja Eemi yksin läpi maalivahtia vastaan. Seurauksena tästä ihokarvat nostattava maali ja ennen kaikkea esimerkki mielettömän  upeasta yhteispelistä. 

Jos jotain kehitettävää pitää hakea niin sellaista löytyy videokuvauksesta, joka kehittyy hitaasti mutta varmasti. Jostain syystä videokamera katkoo videot maksimissaan 10 minuutin pätkiksi eikä videoeditori suostu ottamaan näitä vastaan, että voisi yhdistää. Koettakaa kestää, kyllä se harjoittelemalla minullakin alkaa kohta sujua. Joukkueenjohtaja Jussin kanssa pohdittiin, että rohkeutta vaan lisää ja uskalletaan mennä tilanteisiin niin kyllä saadaan nauttia useista hienoista suorituksista. Ei löydy mitään syytä miksi pitäisi pitää vastustajia ylivoimaisina sillä jokainen peli on osoittanut, että leijonat voi halutessaan tehdä mitä vaan. 


K-Pallo - IK Myran harjoituspeli 1.erän alku

https://youtu.be/Gp_8T-pdcig


K-Pallo - IK Myran harjoituspeli 1.erän loppu

https://youtu.be/HxEKar1ermU


K-Pallo - IK Myran harjoituspeli 2.erän alku

https://youtu.be/xY4GfMkKZPI


K-Pallo - IK Myran harjoituspeli 2.erän loppu

https://youtu.be/S0006Dv6Dcc


K-Pallo - IK Myran sarjaottelu 1. erän alku

https://youtu.be/y8wvwNip45c


K-Pallo - IK Myran sarjaottelu 1. erän loppu

https://youtu.be/raHSlwrJqrE


K-Pallo - IK Myran sarjaottelu 2. erän alku

https://youtu.be/hW3o-nqnbIk


K-Pallo - IK Myran sarjaottelu 2. erän loppu

https://youtu.be/GfhAw0Asgyk






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6.12.2022 S-Market Kalajoki (KPO) Ice-Skating -Luistelutapahtuma Kalajoen jäähallissa

S-Market Kalajoki Matti Ylitalo Apsi Apinan kanssa yhteiskuvassa. (Kuva: Oskari Tuura) Ollaan iso toimija Kalajoella ja halutaan antaa tälle...