lauantai 17. huhtikuuta 2021

SU 18.4.2021 TAUSTAJOUKKOJA PELISSÄ MUKANA HAAPAJÄRVEN KIILOJEN TULLESSA VIERAILULLE


Välillä pitää muistaa, että näiden tulevaisuuden oman elämänsä tähtien taustalla on suuri joukko lasten eteen tekeviä vanhempia ja ystäviä. Katsotaan saadaanko pelipäivän aikana vähän kuvaakin näistä aina energisistä ja pyyteettömistä talkoolaisista mutta tässä nyt ainakin jotain tietoa runsaslukuisen joukon tekemisistä. 





JHT U8 vastuuvalmentaja Raikke Bäckman on "asunut" jäähallilla aika paljon viimeisen 10 vuoden aikana valmentajana ollessaan sekä tietysti aikanaan aktiivipelaajana jo muinoin kuplahallin aikoina. Raikken kohdalla voidaan puhua pitkistä perinteistä. En voi välttyä mielikuvalta muistelemasta erästä kuulemaani tarinaa sotaveteraanista, jolta poliisi oli kysynyt mopon vierelle ajaessaan, että mihin kypärä on jäänyt? "Syvärille!" oli vastaus kajahtanut ilmoille 😎 tähän ei poliisilla ollut mitään sanottavaa, vain kunnioitusta! Lyhyestä virsi kaunis, Raikke siis kokeneena vastuuvalmentajana näyttää mallia ja liidaa myös tuolla Whatsapp-maailmassa ja hankkii kotipeleihin tarvittavia tekijöitä yhdessä seuraavien kanssa. 

Joukkueenjohtaja Jussi Joki-Erkkilä taitaa ystävällisen suostuttelun jalon taidon eli näyttää omalla tekemisellään hyvää esimerkkiä ja toimii kontaktina vanhempien ja valmennuksen välillä pitäen huolta, että homma pelaa. Ja kyllähän se pelaa! Pelaa vieläpä aika nopeilla luistimille 😁 lieko Eemi perinyt isältään nopean liu'un. Välillä Jojon, niin kuin joukkueenjohtajaa leikkisästi kutsutaan voi löytää tuomaroimasta pelejä tai osana valmennusta. 

Joukkueen luisteluvalmennuksen spesialisti Jani "Lari" Niemi taitaa teränkäytön lisäksi myös tuomarin asuun pukeutumisen sekä siihen kuuluvan sääntöjen noudattamisen valvonnan. Tämän lisäksi Kalajoen kiekkovaikuttajiin kuuluva Jani on toiminut linkkinä muun muassa erään Barta Vegen haalimiseksi opettamaan kiekkokuvauskulttuuria meille paikallisille. Todennäköisesti Jani ei kuitenkaan vielä pysty tuomaroimaan kahta peliä samaan aikaan, joten tuomariapuja tarvitaan. Edellisessä pelissä tuomareina häärivät Jussi Joki-Erkkilä ja Niilo Niemelä. 

Huollon moniosaajat eli huoltopäälliköt Mikko Suni ja Kari Kärjä ovat myös monessa mukana. Mikko taisi löytää itsensä isänsä Sunin Kallen jalan jäljissä tuonne valmennusaition puolelle ja oli peluuttamassa JHT U8 nuorempien peliä, hyvällä menestyksellä mitä oli lasten peli-ilmeestä havaittavissa. Kari on myös teränkäytön spesialisteja mutta myös poikansa Vilhon mukaan aika hyvä syöttelykaveri kotitreeneissä. Kari pitää Mikon kanssa huolen, että leijonien terät ovat iskussa sekä toimivat kaikissa muissakin tarvittavissa tehtävissä. 

Mediaguru, eli tuo Donetin taikurinakin tunnettu rahastonhoitaja Tomi Tirri on saanut maalivahtivalmennuksen geenejä verenperintönä mutta pitää myös huolen, että joukkueesta löytyy laadukkaita valokuvia ja videoita. Tomin kuvaamat videot ovat usein erinomaisesti suunnattuja, sekä valoisempia kuin allekirjoittaneen. Tomin löytää siis välillä jäältä osana valmennusta sekä kaukalon laidalta ikuistamassa videomateriaalia. 

Joukkueen vastuuäitinä häärii taustalla Maria Joensuu, joka tuo energiaa ja iloa pelireissuille sekä pitää pelaajista huolta. Muita talkoolaisia, eli kaikki pelaajien vanhemmat on koronan sallimissa toimihenkilörajoissa näkynyt peleissä muun muassa Päivi Ketola, joka on kuuluttanut kotihallimme pelejä, sekä toimitsijoiksi vast'ikään Leijona-kiekkokoululaisten myötä lupautuneet Anniina Reinikainen, Hanna Parhaniemi, Reetta Tiinanen ja Riikka Juola. 

Vanhemmat ovat tietysti avainasemassa lasten ja toimihenkilöiden viihtymisessä sekä jaksamisessa, joten kiitos Teille! Moni olisi teistä varmasti mukana erinäisissä tehtävissä mutta valitettavasti korona-säädökset estävät esimerkiksi pelien seuraamisen ja kannustuksen paikan päällä. Osa teistä jäi varmasti mainitsematta, joten pahoittelut siitäkin, pyrin löytämään hyviä suorituksia myös taustajoukoista ja korjaamaan tilanteen aina kun muistan. Esimerkiksi seuran varapj. Ville Peltola on ollut erinomaisena tukena tuolla JHT seuran puolella, samoin kuin valmennuspäällikkö Ville Tirri, joten on hienoa, että energinen verkostomme saa tukea monelta eri suunnalta. Molemmat Villet tekevät arvokasta taustatyötä seurassa, jotta meidän muksuilla olisi tulevaisuudessa kiva harrastaa kiekkoa Kalajoella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6.12.2022 S-Market Kalajoki (KPO) Ice-Skating -Luistelutapahtuma Kalajoen jäähallissa

S-Market Kalajoki Matti Ylitalo Apsi Apinan kanssa yhteiskuvassa. (Kuva: Oskari Tuura) Ollaan iso toimija Kalajoella ja halutaan antaa tälle...