sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

 SU 21.3.2021 HARJOITUSOTTELU (#8) NIVALA


Sunnuntaina JHT U8 kävi pelaamassa harjoitusottelun Nivalan Cowboysia vastaan. Ohessa peliraportti tapahtuneista. 



Kuvassa kiekon kanssa Elmeri Ojala, vierellä Vilho Kärjä (#12), ensikertaa hienosti esiintynyt Riia Juola #51 ja aiemmin pelaajana kunnostaunut Henrik Peltola (#1) tällä kertaa maalivahtina. Kuva: Maria Joensuu. 


Nivalaan lähdettiin Kalajoelta keväisen myrskytuulen myötä aamupäivällä, kun pelin oli määrä alkaa kello 11:00. Mukaan peliin oli ilmoittautunut yhteensä 14 reipasta urheilijanalkua, joista peräti 4 pelaajaa puki ensi kertaa päälleen Junkkarit-paidan. Näiden neljän lisäksi yksi ensikertalainen saatiin kokeilemaan maalivahtina oloa, kun Henrik Peltola puki päälleen pelinumeron 1. Nivalan Cowboys vastuuvalmentaja Henri Vähätiitto kertoi, että heillä riittää U8 ikäisiin kolmen joukkueen verran pelaajia, joista yksi porukka sai kunnian pelata Kalajokisten kanssa.

Peliraportin aluksi tarkastellaan numerojärjestyksessä kohta jo perinteeksi muodostuneena, miten nämä meidän ensikertalaiset oikein sitten Nivalassa pärjäsivät? Numerolla #1 oleva, pelaajana jo kokenut maalivahti Henrik Peltola vartioi mahtavasti maaliaan. Torjuntoja kertyi Henrikille peräti 27 kappaletta. Nämä torjunnat olivat välillä jopa kahden Cowboysin hyökkääjän vapaista paikoista ampumien laukausten pelastuksia. Pelin jälkeen saatu palkinto ei syntynyt ihan tyhjästä vaan maalit, jotka Nivala sai tehtyä olivatkin sitten kovien maalintekijöiden tekemiä. Hieno ottelu Henrik, ansaittu palkinto!

Ensikertalaisista seuraavana esittelyvuorossa Luukas Parhaniemi numerolla #5. Luukas oli pelissä mukana kuin olisi jossain ennenkin pelannut hokia. Muutama erittäin hyvä kiekon purku omalta maalilta ja hyvät sijoittumiset pelin mukana antavat odottaa lisää hyviä suorituksia tältä joukkueen ehkä nuorimmalta tulokkaalta. Tilastoihin edellisen lisäksi myös syöttö ketjukaverille. Hyvä Luukas!

Numeron #11 päälleen pukenut Lucas Mikkola sai mahdollisuuden väläyttää erinomaista pelilukutaitoaan sijoittuen läpi ottelun hyökkäyspäässä maalintekopaikoille. Kunhan ketjukaverit huomaavat Lucaksen tyylin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja syöttävät tällä niin kyllä maalejakin alkaa syntyä. Muuten Lucaksen tilastoihin kirjattiin kamppailuvoittoja, yksi aloitusvoitto, samoin kuin syöttö sekä kiekonriistoja. Mahtavaa Lucas!

Tyttöenergiaa saatiin vasta tällä viikolla rosteriin ja paidannumeroksi pienen taiteilun jälkeen saatiin Iina Tiinaselle #27. Iina luisteli ennakkoluulottomasti pelitilanteisiin ja otti huikeat kaksi aloitusvoittoakin. Muuten tilastoon kirjattiin yksi maalia kohti tehty laukasu sekä yksi syöttö. Ansaitusti Iinalle pelin jälkeen annettu palkinto! Hyvä Iina, olet palkintosi ansainnut, tästä on hyvä aloittaa!

Myös viikko sitten joukkueessa aloittanut Riia Juola pelasi hienon ensimmäisen pelin numerolla #51. Luistelu sujui erinomaisesti ja Riian tilastomerkintöihin kirjattiin kiekon riistot, hyvää karvauspeliä sekä hyvää sijoittumista pelitilanteisiin. Upeaa, että ollaan saatu Riia mukaan kuvioihin!

Entäpä sitten meidän jo kokeneempi pelaajakaarti. Topi Ketola #2 riisti upeasti kiekkoja pelitilanteissa sekä voitti myös yhden aloituksen. Topilla riittää tunnetta ja asennetta pelissä. Bäckman Joakim #4 oli tällä kertaa hattutempun tekijä mutta se johtui vain ja ainoastaan siitä, että Nivalan maalivahti torjui todella hienosti. Jokke olisi voinut saada useammankin maalin, ellei vastustajan maalivahti olisi ollut niin hyvä. Muuten Jokkelle tilastoihin laukauksia maalia kohti 7 kertaa, syöttöjä, useita harhautuksia ja läpiajoja sekä kolme aloitusvoittoa. 

Numerolla #6 Lauri Suni pelasi erinomaisen pirteästi ja laukoi maalia kohden 4 laukausta, riisti kiekkoja, harhautteli ja otti yhden aloitusvoiton. Laurin pelisilmä ja taidot ovat hyvää luokkaa ja maalivahti pelasti muutaman maalin, jonka olisi Laurille suonut tulevan. Numerolla #8 Aino Joensuu syötti, kuljetti, riisti kiekkoja kamppaili ja harhautteli sekä voitti myös kaksi aloitustakin. Ainon luistelu oli todella vahvaa ja itseluottamuksen kasvettua pelin aikana alkoi Aino-show viedä kiekkoa myös toiseen päähän. 

Eniten yritystä peliin laittoi mielestäni pelinumero #9 Eemi Joki-Erkkilä. Eemi oli heti ottelun alusta viemässä kiekkoa Nivalan päätyyn. Eemi laukoi kahdesti maalia kohden, syötti kiekkoa, riisti kiekkoa ja läpivientejäkin laskin 7 kertaa, vaikka se taitaa olla alakanttiin siitä mitä Eemi oikeasti sai tehtyä. Erinomaista yritystä ja vaikka vastustaja saikin häirittyä laukaisupaikat niin hyvää tiedetään odottaa. Ps. muutama kärkikynäkin taisi ottelussa välähtää. Numerolla #12 esiintyi Vilho Kärjä ja esiintyikin todella aktiivisesti. Vilhon tilastoihin merkittiin kiekonriistoja sekä yksi aloitusvoitto. Vilhon kiekonsyöttötaito onkin jo tiedossa mutta nyt täytyy todeta, että myös luistelu on kehittynyt merkittävästi ja kunhan tilaisuuksia vain tulee lisää niin Vilhoa nähdään aktiivisena kentällä. Hyvä Vilho!

Numerolla #21 Teo Tirri, tuo luotettava ja tarvittaessa voimakkaasti karvaava erinomaisen pelisilmän omaava pelaaaja kartutti tänään tilastoja seuraavasti. Teo pääsi laukomaan maalille 2 kertaa, syötti ainakin kerran joukkuekaverille, riisti ainakin 5 kertaa kiekon vastustajalta ja harhautteli yhden läpikuljetuksen. Olisin suonut Teollekin yhden maalin tuosta mahtavan itsevarmasta hyökkäyksestä.  Numerolla #22 Elmeri Ojala kirjasi tilastoihin yhden hylätyn maalin. Summeri pelasti Elmerin hyökkäyksen ja rystyltä lauotun maalin mutta eipä hätää. Elmeri laukoi maalia kohden 7 kertaa, syötti ainakin kerran Jokkelle, riisti kiekkoja, kuljetti hyökkäykseen, voitti kolme aloitusta kuten Jokkekin ja sai mielestäni laukaistua yhden ottelun hienoimmista maaleista, rystyltä senkin. Muuten Elmeri kokeili pelissä kahta eri mailaa, right-puoleista nimeltä "Patrik Laine" sekä leftiä nimeltä "Sebastian Aho". 

Entäpä sitten numero #23 Elsi Joki-Erkkilä. Huikea Elsi. Kun Elsi löysi pelirohkeutta niin johan alkoi tapahtua. Elsi pääsi murtautumaan läpi puolustuksen ja laukomaan kaksi kertaa maalia kohden, maalivahdin vain vaivoin onnistuttua torjumaan Elsin jäätä pitkin laukomat vedot. Muuten tilastoihin kirjattiin kiekon riistoja sekä aloitusvoitto. Elsin luistelu on edelleen tasapainoista mutta sen lisäksi mailankäsittelytaidot ovat kehittyneet ja on kaikki syyt uskoa, että Elsi tulee vielä tekemään paljon tilastomerkintöjä. Mahtavaa kehittymistä Elsi!

Päävalmentaja Raikke Bäckman on saanut osaamisellaan ja kokemuksellaan yhä useammat kiinnostumaan jääkiekosta ja liittymään mahtavaan joukkueeseemme. Raikken lisäksi tiimissä vaikuttaa vahvasti luistelun erikoisvalmentaja Jani Niemi sekä erinomaisen kannustava joukkueenjohtaja Jussi Joki-Erkkilä unohtamatta huollon supermiehiä Kari Kärjää ja Mikko Sunia sekä vastuuäitiä Maria Joensuuta. Jäikö joku mainitsematta? Joo, näiden muksujen vanhemmat ovat erinomaisen tärkeässä roolissa kannustamassa ja luomassa hyvää  joukkuehenkeä sekä tietysti taltioimassa tätä kasvutarinaa, joka on nytkähtänyt liikkeelle, eikä ihan heti pysähdy. Kiitos Tomi Tirrille pelin videoimisesta ja kuvista tähänkin asti. 

Lopussa kuvia pelistä. Kuvat on ottanut Maria Joensuu. 


Elmeri #22 laukomassa "Patrikilla" maalia kohden, Vilho #12 seuraa mukana hyökkäyksessä. 


Riia Juola #51 kumartuneena aloitukseen, vasemmalla Elmeri, takana Vilho ja Elsi Joki-Erkkilä #23



Kuvassa Jokke #4 hyvän hyökkäyksen päätteeksi yrittämässä maalia, vierellään #6 Lauri ja takana upeasti pelannut ensikertalainen Iina Tiinanen #27


Lisää Jokken #4 tyylinäytettä laukauksesta, jonka maalivahti tällä kertaa torjui. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6.12.2022 S-Market Kalajoki (KPO) Ice-Skating -Luistelutapahtuma Kalajoen jäähallissa

S-Market Kalajoki Matti Ylitalo Apsi Apinan kanssa yhteiskuvassa. (Kuva: Oskari Tuura) Ollaan iso toimija Kalajoella ja halutaan antaa tälle...