maanantai 22. maaliskuuta 2021

MA 22.3.2021 AJASSA TAAKSEPÄIN U8 ENSIMMÄINEN KOTIPELI (#2) JHT vs YJK PELATTIIN 10.10.2020


JHT:n nuorimmat pelasivat ensimmäisen kotiottelunsa Ylivieskan Jääkarhuja vastaan lauantaina 10.10.2020. Kuvat on ottanut Tomi Tirri (Donetin taikuri 🙌 😎)

Kuvassa vas. Elsi Joki-Erkkilä, Joakim Bäckman, Topi Ketola, Eemil Kähtävä ja Teo Tirri (mv.)


Mitä opittavaa meillä aikuisilla on näistä pienikokoisista mutta täynnä potentiaalia olevista tekijöistä? Paljonkin ja sitä yritän valaista seuraavassa otteluraportissa. Arvostamani urheiluvalmentaja Dan Johnin (Utah) mukaan 80% menestyksestä tulee siitä, että uskaltaa tulla paikalle. Rohkeita olikin mukana pelinumeroiden mukaisessa järjestyksessä: numerolla 2. Topi Ketola (ensikertalainen), 3. Eemil Kähtävä, 4. Joakim ’Jokke’ Bäckman, 6. Lauri Suni, 8. Aino Joensuu, 9. Eemi Joki-Erkkilä, 11. Henrik Peltola (ensikertalainen), 21. Teo Tirri (ensi kerta maalivahtina), 22. Elmeri Ojala ja 23. Elsi Joki-Erkkilä. Valmennuksesta vastasi Bäckmanin Raikke, huollosta Jussi Joki-Erkkilä ja Mikko Suni, valmentaja Jani Niemen toimiessa pelin tuomarina ja ohjeistajana.

Kysyttäessä, ketä jännittää, nousi pukukopissa ylös ainakin 6-7 kättä ja se on hyvä juttu, sillä tunteet kuuluvat joukkueurheiluun. Juttua kirjoittaessani vasta huomasin, kuinka ottelu oli se aivan ensimmäinen ainakin Topille ja Henrikille. Teolle myös ensimmäinen kerta maalivahtina. Topin kohdalle ottelukirjaan tuli maininta, uskalsi heittäytyä mukaan peliin, ajoi vastustajaa kiinni ja otti kiekkoa pois. Henrikin pelissä näkyi pelin lukeminen ja hyvä sijoittuminen, sekä tietysti uskallus. Yleisesti, meidän vanhempien on hyvä ottaa mallia rohkeista heittäytymisistä ja siitä, kuinka kentällä uskallettiin kaatua ihan huolella, nousta ylös yhä uudestaan ja uudestaan. Jokainen pelasi löytämillään vahvuuksilla ja kokeiltiinpa sitä menestyksellä jotain ihan uuttakin, josta seuraavassa kappaleessa.

Olisi kiva tietää millainen kokemus on mennä ensimmäistä kertaa jäälle maalivahtina, kuten Teo, joka ehti kokeilla varusteita vain yksissä harjoituksissa ennen peliä. Jos joskus tulisi tarvetta pyytää sponsorointia, niin voisin pyytää Teon isää toimittamaan minulle uuden kynän, sillä otteluraporttikynä kului loppuun kirjatessani Teon torjuntoja. Onneksi katsomossa jännittäneet lähisukulaiset auttoivat (taisi olla isoäiti, joka tarjoutui lainaamaan omaa kynäänsä). Se kuinka monta torjuntaa Teolle sitten pelissä kertyi, paljastettakoon jutun lopussa. 

Pelin ensimmäiset tilanteet menivät tasan molemmille joukkueille, kotijoukkueen Teon torjuessa ensimmäisen kerran tasan toisen minuutin kohdalla. Aiemmin mainittujen lisäksi hyviä suorituksia löytyy pelikirjasta seuraavasti. Elsi luisteli tasapainoisesti, otti tuntumaa pelitilanteisiin ja otti kiekkoa pois. Eemi luisteli vahvasti, vei kiekkoja vastustajalta ja kuljetti hyökkäykseen.  Elmeri vei aloitusvoittoja ja vei vastustajalta kiekkoa pois. Jokke teki peliä harhautuksillaan, hyökkäsi, katkaisi syöttöjä ja syötti muun muassa Eemilin läpiajoon. Lauri puolusti kiekkoa omille, syötti Eemilille vetopaikalle, murtautui läpiajoon ja pääsi melkein vetämään hyvältä paikalta ns. one-timerin (suoraan syötöstä) maaliin (kiekon mentyä vain vähän lavasta ohi). Aino kuljetti kiekkoa upeasti hyökkäyspäässä ja mieleen jäi erityisesti hieno kääntöharhautus vasemman kautta kohti maalia. Eemil näytti kokemuksellaan, että hän pystyy halutessaan läpiajoihin, joita kirjaan kertyi ainakin 10 kappaletta, kahden maalin ja useiden maalille suuntautuneiden vetojen lisäksi.

 Kuvassa Eemil Kähtävä tykittää kohti maalia, vierellään Topi Ketola ja Elsi Joki-Erkkilä.



Ja maalihan siitä tuli!

Vaikka YJK:n maalinteossa onnistuivatkin niin Pökkylä (3), Ainasoja (2), Alahäivälä ja Oikari niin enemmän mieltä lämmitti kuitenkin oman kotijoukkueen yhteishenki ja yrittäminen. Kun on tahtoa niin kentällä voi nähdä huikeita ja rohkeita suorituksia. Joukkueessa näkyi tahto yrittää tehdä maaleja ja myös tahto puolustaa omaa maalia. Tahtoa pääsi väläyttämään myös Elmeri, jolle uran ensimmäinen maali kovan yrittämisen tuloksena ja toinenkin lähellä. Pelin eniten kannustuksia katsomosta kerännyt ykkösnimi ja suorituksillaan loistanut oli kuitenkin Teo, joka torjui kahdessa erässä yhteensä 45 maalia kohti tullutta laukausta. Aika velikultia ja tietysti sisaria.


Kuvassa vas. Topi, Eemil, Jokke ja Teo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6.12.2022 S-Market Kalajoki (KPO) Ice-Skating -Luistelutapahtuma Kalajoen jäähallissa

S-Market Kalajoki Matti Ylitalo Apsi Apinan kanssa yhteiskuvassa. (Kuva: Oskari Tuura) Ollaan iso toimija Kalajoella ja halutaan antaa tälle...