maanantai 22. maaliskuuta 2021

TI 23.3.2021 AJASSA TAAKSEPÄIN PELI #3 JHT-YJK 28.10.2020


JHT U8 kävi pelaamassa järjestyksessään kolmannen pelin Ylivieskassa Jääkarhujen vieraana. Kuvat otti Donetin taikuri Tomi Tirri. 


Kuvassa vas. Elmeri Ojala, Topi Ketola, Teo Tirri, Lauri Suni, Aino Joensuu, Joakim Bäckman,
Eemi Joki-Erkkilä ja Elsi Joki-Erkkilä. Kuvasta puuttuu Emil Kähtävä.


Olette huikeita ja upeita persoonallisuuksia! Tällainen ajatus tuli väkisinkin mieleen, kun pohdin millainen fiilis pelistä jäi näin vanhempana. Jääkiekko ei määritä mitä te muksut olette eikä eilinen lopputulos vaan se mitä te kannatte sisällänne. Valmentajan englanninkielinen nimitys coach, koutsi tarkoittaa myös suoraan suomennettuna vaunua eli välinettä millä mennään paikasta A paikkaan B. Vertaus on sikäli sopiva, että olen mieltänyt valmentajan tärkeimmäksi tehtäväksi olla mukana matkalla auttamassa elämässä eteenpäin.


Aloittamassa Emil Kähtävä, vierellään Elmeri Ojala ja Elsi Joki-Erkkilä nro 23.

Maalissa Teo Tirri ja puolustamassa Topi Ketola.


Koripallon mestarivalmentaja John Wooden on määrittänyt menestyksen matkalle mielestäni osuvalla tavalla, jonka opin haluan jakaa eteenpäin. Woodenin mukaan menestys on mielenrauhaa, joka syntyy tyytyväisyydestä itseensä, kun tietää tehneensä parhaansa, tullakseen parhaaksi mahdolliseksi omaksi itsekseen. Meillä on vapaus valita, miten asioihin suhtaudumme ja teemmekö parhaamme, parhaiden kykyjemme mukaan.

Fysiikkavalmentajan näkökulmasta jääkiekko on sitä kivempaa mitä paremmin osaa luistella, joten palautan mieliin vastuuvalmentajien Raikken ja Niemen Janin mietteitä. Lisää luistelua, luistelua ja vielä kerran luistelua sopii hyvin talven teemaksi. Mieleen tulee myös hyvä elämänohje verrata itseään vain ja ainoastaan omaan eiliseen itseensä, josta on hyvä pyrkiä oppimaan lisää. Tätä varten vanhemmat voi valjastaa apuun kynän ja paperin kera, isompana lisäksi vaikkapa sekuntikellon kanssa (vinkki, jonka joskus kuulin Lehtomäen Jarilta) ja pyytää kirjaamaan ylös suoritteita, mistä sitten kehittyä. Muutenkin valmentajia, vanhempia ja pelikavereita voi pommittaa sopivassa määrin kysymyksillä, miten missäkin tilanteessa voisi toimia. Muistakaa, että valkut, vanhemmat, ystävät ja pelikaverit tekevät tästä yhteisen matkan, jossa ainakin itse olen ilolla mukana. 


Tuttu näky jo aiemmista peleistä, kun Emil Kähtävä nro 3 läpiajossa ja laukomassa kiekkoa maaliin.


Jokke kuljettamassa kiekkoa, Laurin ja Ainon seuratessa tilannetta. Parhaimmillaan Jokke sai
kimppuunsa koko YJK:n kentällisen, joka oli osoitus, että pelitaidot on pantu merkille.



Joukkueen eniten aloitusvoittoja (jaettu ykkössija) napanneista pelaajista kuvassa Lauri Suni,
takanaan Jokke Bäckman.


Lopuksi havaittuja suoritteita katsomon puolelta (kaikkea en ehtinyt kirjata ylös). Maalivahti Teon torjunnat 23 kertaa, joista osa oli todellisia pelastuksia ja aiheuttivat kohahduksia katsomossa. Aktiivisinta luistelua joukkueessa edusti Emil Kähtävä, jolla laukauksia (ml. myös maalin ohi menneet) 22 kpl, kiekonriistoja ainakin 7 kpl, läpimenoja 13 kertaa, aloitusvoittoja 3 kpl, maaleja 2 kpl ja lisäksi karvauksia ja harhautuksia. Toisen kentällisen aktiivisinta peliä esitti Jokke Bäckman, suoritteina ainakin 4 laukausta, 5 kiekonriistoa, 2 läpiajoa, 3 syöttöä, useita harhautuksia, 1 aloitusvoitto ja kaksi kiekon syöntiä (tarkoittaen laukausten torjumisia).



Hyvissä asemissa maalinedustalla Aino Joensuu nro 8 ja Lauri Suni nro 6 kun Jokke Bäckman laukoo
Eemi Joki-Erkkilän esityöstä.


Seuraavat suoritteet pelaajanumeron mukaisessa järjestyksessä. Topi Ketola (nro 2) torjui ainakin yhden kovan vedon, josta taisi mustelmakin tulla, muutenkin mahtava iloinen ilme koko pelin ajan. Lauri Suni (nro 6), ainakin 1 laukaus (laukaus taisi olla rystyltä), 4 aloitusvoittoa, jolla jaettu ykkössija Elmerin kanssa ja ainakin 1 kiekon syönti sekä hyvää luistelua. 

Aino Joensuu (nro 8) vähintään 2 kiekonriistoa, 1 syöttö, 1 aloitusvoitto ja 1 kiekon syönti. Muutenkin Aino esitti erinomaista sijoittumista hyökkäyspäässä ja luisteli itsensä usein vapaalle maalintekopaikalle, syöttöjä odotellen. Eemi Joki-Erkkilä (nro 9) 1 laukaus, ainakin 1 kiekonriisto, 1 läpiajo, harhautuksia ja kiekon kuljetuksia, 3 aloitusvoittoa ja 2 karvausta. Eemi pääsee halutessaan kovaan luisteluvauhtiin. 

Elmeri Ojala (nro 22) 4 kiekonriistoa, 3 syöttöä, eniten aloitusvoittoja yhdessä Laurin kanssa 4 kpl ja 2 karvausta. Elmerillä vahvuutena myös eteenpäin kiitävä luistelunopeus. Elsi Joki-Erkkilä (nro 23)
kiekonriistoja 3 kertaa ja ainakin yksi kiekon syönti. Elsi otti edelliseen peliin verrattuna enemmän osaa peliin ja kamppaili hienosti kiekoista niin, että mailanvarsi taipui mutta ei onneksi katkennut.


Lauri kuljettamassa kiekkoa


Eemil ja Elmeri seuraavassa Teon torjuntaa, yhtä monista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6.12.2022 S-Market Kalajoki (KPO) Ice-Skating -Luistelutapahtuma Kalajoen jäähallissa

S-Market Kalajoki Matti Ylitalo Apsi Apinan kanssa yhteiskuvassa. (Kuva: Oskari Tuura) Ollaan iso toimija Kalajoella ja halutaan antaa tälle...